wagemaker_slide2.jpg

Met welke klachten kan u naar een osteopaat?

Acute of chronische nek- of rugpijn, sportblessures, uitstralende pijn in de armen of benen, tintelingen in de vingers, hoofdpijn/migraine, whiplash, verstoorde darmfunctie, buikpijn.

wagemaker_slide8.jpg

Zwangerschap en bevalling

Osteopathie kan zowel voor, tijdens als na de zwangerschap veel betekenen voor moeder en kind. Klik hier voor meer informatie.

wagemaker_slide3.jpg

Afspraak maken

Heeft u een klacht en wilt u snel een afspraak maken? Wij helpen u graag verder.

wagemaker_slide1.jpg

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode, waarbij het opsporen van bewegingsverliezen centraal staat.

Wie zijn wij?

Jurriaan Alderlieste Osteopaat DO-MRO is eind 2016 als osteopaat gestart en werkt samen met Joost Wagemaker & Lisa Vandevelde Osteopaat DO-RMO.

Na het afronden van het atheneum aan de Oscar Romero in 2002 (Hoorn, Nederland) heeft Jurriaan de vierjarige fulltime opleiding fysiotherapie aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) in Brugge gedaan (2002-2006). De Hogeschool werkte nauw samen met de Katholieke Universiteit van Leuven (KUL).

Als afstudeeropdracht heeft hij onderzoek gedaan naar de relatie tussen Nordic Walking en de grondreactie kracht bij Nordic Walking instructeurs. 

Na het succesvol afronden van de opleiding en het onderzoek werd de titel Master in de kinesitherapie (= fysiotherapie) behaald. Na het diploma fysiotherapie op zak te hebben is Jurriaan de fulltime Master na Master (MANAMA) gaan doen aan de Universiteit Gent (UG) in de richting musculoskeletale kinesitherapie (2006-2007).

Als afstudeeropdracht heeft hij onderzoek gedaan naar de relatie tussen de Q-hoek, heupspierkracht en het patellofemoraal dysfunctiesyndroom bij militaire rekruten.
Daar werd een Master in de gespecialiseerde revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie behaald. Een graad die in Nederland in 2006 door het IDW werd vertaald naar Master in het wetenschappelijk onderwijs in de richting fysiotherapiewetenschap, manueel therapeut. Jurriaan is tien jaar werkzaam geweest als fysio- & manueeltherapeut bij de fysiotherapie praktijken WFO & De Vries, in Wervershoof & Midwoud. In 2011 is Jurriaan begonnen aan de deeltijdsopleiding Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (I.A.O.) te Zeist, Nederland (2011-2016).
Het I.A.O. werkt samen met verschillende universiteiten & beroepsverenigingen.

Als afstudeeropdracht heeft hij onderzoek gedaan naar de relatie tussen schoudermobiliteit en een osteopatische rektechniek op de romp. Dit onderzoek werd uitgevoerd bij mensen tussen de 18-65 jaar zonder klachten en met een schouderbeperking. 
Na het succesvol afronden van de opleiding en het onderzoek werd de titel D.O. (Diploma in Osteopathie) behaald. Vanaf die tijd is hij werkzaam als osteopaat.

De toevoeging M.R.O. betekent dat men geregistreerd is bij het Nederlands Register voor Osteopathie (N.R.O.) en dat aan opleidingseisen en eisen omtrent kwaliteit en bijscholing wordt voldaan. Deze registratie maakt ook dat behandelingen door zorgverzekeraars uit het aanvullende pakket vergoed worden. 

Jurriaan Alderlieste is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (N.V.O.).

Jurriaan heeft daarnaast verschillende cursussen gevolgd o.a:
-       Opleiding judoleraar A (JBN, 2009-2010)
-       Instructeur Fit,Veilig en Valbreken (JBN, 2012)
-       Balans- & Stabiliteit + herhalingsdagen (KNGF/TIGRA, 2013-2015)
-       Neurodynamics Upper Quarter (KNGF/InFysio, 2014)
-       Mulligan concept, Upper & lower quadrant (KNGF, 2014)
-       Motiverende gespreksvoering + herhalingsdagen (KNGF/NPI, 2014-2016)
-       Osteopathie bij kinderen (SAMA, 2016)
-       BLS/AED hulpverlener, Reanimatie Volwassenen en kinderen (Duijn Opleidingsinstituut, 2008-2016)
-        Gezonde mond & optimale kaaksluiting zorgen voor minder sportblessures (SportsInjuryLab, 2017)

Jurriaan is aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Hij is bereikbaar op 06 1821 1979.

Contact

Openingstijden: 
Ma         08:00 - 21:00
Di - vrij:  08:00 - 18:00
Za:         08:00 - 13:00

Route- en prakijkinformatie

Adres:

Hoogkarspel - Molenwei 40

Tel:

06-2518 9099 / 06-3722 7940

Mail:

info@wenv-osteopathie.nl

Mail:

info@wenv-osteopathie.nl

KvK:

61628344